Eesti Arstide Päevad 26. ja 27. märtsil Tartus

24. märts 2009 /

Üle üsna mitme aasta peetakse Eesti Arstide Päevi taas Tartus. Siia, meie kõigi ülikooli linna tulevad kõik arstid alati hea meelega.

Arstide päevade avamisel 26. märtsil kell 10 Dorpati konverentsikeskuses kõnelevad sotsiaalminister Hanno Pevkur, Tartu Ülikooli arstiteaduskonna dekaan professor Toomas Asser ja Eesti Arstide Liidu president Andrus Mäesalu.

Konverentsil otsitakse vastust küsimusele, kas ravimitest võiks olla rohkem kasu, käsitletakse erakorralise arstiabi ja kopsuhaiguste aktuaalseid küsimusi ning räägitakse eriti moodsast meditsiinist. Esinejate hulgas on lisaks meie oma teadlastele ja spetsialistidele ka kolleegid Soomest ja Rootsist. Lisaseminaridel räägitakse muu hulgas Euroopa tööaja direktiivist ja haiglate eetikakomiteede tegevusest.

Eesti Arstide Päevade traditsioon sai alguse juba 1920. aastal. Alates 1994. aastast on seda jätkanud praegune Eesti Arstide Liit. Tänavustel arstide päevadel osaleb ligi 600 arsti ja arstiteaduse üliõpilast, näitusel tutvustatakse ravimeid ja teisi meditsiinikaupu.