Pressiteated

Eesti Arstide Päevad 2016

5. mai 2016 / Eesti Arstide Liit

Eesti Arstide Päevad 5. ja 6. mail Pärnus

 ja 6. mail toimub arstide liidu aastakonverents Eesti Arstide Päevad. Tänavu kogunevad arstid Pärnusse, et saada osa sisukast täienduskoolitusest, tutvuda meditsiinifirmade uudistega, võtta aega kolleegide ja iseenda jaoks.

Konverentsi avasõnad lausuvad arstide liidu president Lembi Aug ja Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Aivar Kokk.

Avasessioonil arutleme koos meditsiiniväliste külalistega, kas arst on ikkagi inimene, missugusena ta paistab patsiendile, kolleegile ja iseendale. Teine sessioon on pühendatud sõltuvushäiretele ja kolmas sünnieelsele meditsiinile. Teisel päeval käsitleme vähikirurgia korraldust ja kvaliteeti, viimasel põhisessioonil räägime ägedatest allergilistest reaktsioonidest ja immuunravist. Külalislektorid on Suurbritanniast, Hollandist ja Rootsist. Paralleelsessioonidel lahkab arstiüliõpilaste selts kuuenda kursuse praktika-aastat, nooremarstid korraldavad diskussiooni toiduallergiast ja toidutalumatusest, perearstid arutlevad e-saatekirja ja üldarstiabi kvaliteedi üle. Esmakordselt on arstide päevade korraldajate hulgas Rootsis töötavad Eesti arstid, kes jagavad ka pagulastest patsientide ravimise kogemusi.

Eesti Arstide Päevad on suurim iga-aastane arstide konverents Eestis, mis on toimunud alates 1994. aastast, traditsioon sai alguse aastail 1920–1939 Eesti Arstiseltside Liidu korraldatud Eesti arstidepäevadest. Tänavu on osalejaid üle 600 – eriarstid, arst-residendid, üliõpilased ja tervishoiujuhid.

Konverentsikava

04.05.2016

Eesti Arstide Liit

lisainfo Katrin Rehemaa 5135121