Ringreis

Lõuna- Eestist Lääne- Virumaale

7. august 2014 / Eesti Arstide Liit

Esimene ja sissejuhatav ringsõidu osa on läbitud. Ennekõike avastasime muidugi, et praeguse kuumalaineharjal pikki kilomeetreid autos veeta on küllaltki kurnav.  Käia jõudsime Viljandi haiglas ning arvuka kuulajaskonnaga Võru haiglas. Võru haigla tohtrid püüavad moodustada uut moodi arstide liidu osakonda, milleks soovime neile ainult jõudu.

Võru haiglas jätkus juttu üsnagi viimase piirini, nii et jäime ebaviisakalt kuid talutavalt Valga haigla üritusele hiljaks. Valga tohtrid ei olnud laiali läinud ja nii vestlesime sealgi ligi poolteist tundi.

Virumaale jõudes leidsime, et kohaliku piirkonna tohtrid on ära muutnud kohutmise koha. Vaatasime asjale siiski positiivses valguses, sest saime sellest teada mitte 5 vaid 25 minutit enne ürituse algust. Kuivõrd aga meie aktiivne doktor N Jefimova tunneb Kohtla – Järvet hästi, siis Puru haiglasse jõudmine täiesti uuelt suunalt ei osutunud keeruliseks. Rakveresse jõudes selgus aga üsna huvitav tõsiasi. Nimelt oli meie kontakt “kogemata” unustanud arstide liidu kohtumise korraldada. Tegemist polnud tegelikult üllatusega, sest Rakveres arstide liidu osakonda ei ole ja nii polnudki meil palju võimalusi suuremat üritust korraldada. Pöördusime siis juhtivtöötajate poole ja nii meie üritus ära jäigi. Või tegelikult ei jäänud, sest läksime ekspromt haiglasse, rääkisime arstidega ja oleme nüüd juba päris kindlad, et pöördume sinna sügisepoole tagasi.

Üritus jätkub kuu lõpus Kuressaare haigla külastamisega. Seni püüame kokku panna ka septembri plaanid.