Eetikakonverentsi järelvaatamine

26. september 2024 / Eesti Arstide Liit

Möödunud reedel leidis aset igasügisene eetikakonverents „Töökeskkond tervishoius – põhjus jääda või lahkuda”, mis oli seekord pühendatud töökeskkonna sotsiaalsele heaolule. Konverentsi juhtis EALi eetikakomitee liige Indrek Oro. 

Konverentsi alustas Põhja-Eesti regionaalhaigla kestliku arengu teenistuse juht Priit Tohver, kes andis ülevaate noorte arstide lahkumise põhjustest, mille jagas kolmeks: kurnatus, perspektiivitus ja kolleegide toksiline, lugupidamatu suhtumine. Martin Balzan, Malta Arstide Liidu president rääkis, kuidas lisaks palgatõusule tagas Malta arstide arvu kasvu kahekümne aastaga 400 arstilt 2500 arstini Ühendkuningriigi õppesüsteemi ülevõtmine. Psühholoog ja koolitaja Ülli Kukumägi andis ülevaate antisotsiaalsete inimeste mõttemaailmast ning perearst Lembi Põlder rääkis perearstikeskuse loojana toetava töökeskkonna ja suhete loomisest, enda vigade tunnistamise vajadusest ning nende parandamisest.

Arutelus osalesid Priit Tohver, Martin Balzan, EAL president Neeme Tõnisson ja Ülli Kukumägi. Kõlama jäid mõtted sellest, kuidas ka raha aitaks sotsiaalset töökeskkonda parendada, kuid teine, käegakatsutavam võimalus on alustada iseendast ja enda osakonnast-praksisest.

Konverents on järelvaadatav SIIN

Konverentsi pilte näeb SIIT