Kas tänasel arstitudengil on kohta homses Eesti tervishoius?

19. veebruar 2011 /

Esmaspäeval, 21. veebruari kell 14.00 leiab Tartu Ülikooli raamatukogu konverentsisaalis aset kohtumine poliitikute ja praeguste ning tulevaste noorte arstide vahel, et diskuteerida Eesti tervishoiu tuleviku üle.

Arutamisele tulevad peamiselt arstide koolituse ja noorte eriarstide Eestisse tööle jäämise võimalused. Küsime, kas arstiteaduskonna lõpetajatele jätkub residentuurikohti ja residentuuri lõpetajatele töökohti, kas töötingimused ja palk motiveerivad Eestis töötamist. Samuti räägitakse arstiüliõpilaste reaalsetest töötamisvõimalustest abiarstina, mida lubab hiljuti vastuvõetud seadus.

Erakondade esindajatena osalevad Tõnis Lukas Isamaa ja Res Publica Liidust, Peeter Laasik Keskerakonnast, Aime Keis Reformierakonnast ning Heljo Pikhof Sotsiaaldemokraatlikust erakonnast. Diskussiooni moderaatoriks on arst-resident Märt Põlluveer. Kohtumise eestvedajateks on Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts ning Eesti Nooremarstide Ühendus.

Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts (EAÜS) on Eesti arstitudengeid koondav organisatsioon, mis tänavu tähistab oma asutamise 20. aastapäeva. Eesti Nooremarstide Ühendus (ENÜ) on 1997. aastal loodud arst-residentide huve esindav ühing, mis kuulub Eesti Arstide Liidu koosseisu.

Gilber Kask
EAÜS-i president